Agenda

Mededeling:  Met ingang van 19 oktober 2018 gaat PodiumPingjum  de boeking/reservering van de voorstellingen voortaan via VANPLAN.NL doen. Natuurlijk kan u ook in PodiumPingjum op de dag van de voorstelling uw ticket kopen, echter onder voorbehoud dat de voorstelling niet uitverkocht is.

Met vriendelijk groet Saskia Hiemstra

*****Binnen kort in PodiumPingjum reserveer alvast uw ticket***** 

Zaterdag 17 november 2018 Blue Dew 

 aanvang 20.30 uur      € 16,50 

 Boeking/Reservering: via de ticketshop  

headermtopBlue Dew brengt in Podium Pingjum hun nieuwste programma My turn of Phrase. Voor Noord Nederland is dit de première. Deze nieuwe voorstelling van Blue Dew is een muziekprogramma met liedjes, met zorg gekozen, gespeeld en gezongen door Pim Leutholff, de gitarist van Blue Dew. Pim wordt hierbij begeleid door de andere Blue Dew muzikanten: Wendy van Zomeren (viool en zang), Helga Huisjes (gitaar en zang) en John Beumer (mondharmonica, bas en zang). Blue Dew brengt de voorstelling ‘My Turn of Phrase’ ter gelegenheid van haar 30-jarig bestaan op podia waar ze in het jubileumseizoen 2018-2019 graag nog een keer wil spelen.  Met ‘My Turn of Phrase’ gaat Blue Dew helemaal terug in de huiskamersfeer, omdat dit het mooiste past bij deze intieme voorstelling. Podium Pingjum is natuurlijk al een soort huiskamer en er zal zoveel mogelijk akoestisch worden gespeeld. Wat kunt u verwachten?  Nummers van de Noord-Ierse liedschrijver en zanger Paul Brady, de Brits/Ierse folkmuzikant Andy Irvine en de Amerikaanse singer-songwriter Harry Chapin, zoals bijvoorbeeld  My heart’s tonight in Ireland, Mary and her soldier, Shooting Star, Nothing but the same old story, e.v.a.  Allemaal juweeltjes die ontroeren of juist stevig aangeven hoe wreed het leven soms in elkaar steekt. Het is een intieme voorstelling geworden: twee keer drie kwartier luisterplezier dankzij het karakteristieke en warme stemgeluid van Pim, bijzondere gitaarpartijen, fijn vioolspel, meerstemmige zangbegeleiding, akoestische bas en mondharmonica.

Journalist Holly Moors over de première in Boijl in februari 2018: “De band is beter dan ooit en Leutholff koos niet alleen geweldige liedjes, hij zong ze ook nog eens bloedstollend goed.”

****************************************************

Benieuwd wie er nog meer hebben opgetreden in Podium Pingjum?

 

***************En verder in PodiumPingjum***************

Zondag 9 december 2018 Ernst de Corte

20.30 uur      € 16,50

A2 Poster Lied Vader 1 mm zonder.pdf  ErnstdeCorteGuusjpg04 jules de corte 1

                                     Ernst en Guus               Jules de Corte

 

In ‘Lied van mijn vader’ zingt Ernst de Corte liedjes van zijn vader Jules de Corte. Dat roept bij hem veel persoonlijke herinneringen op: ‘Men kent mijn vader van liedjes als ‘Ik zou wel eens willen weten’ en ‘Hallo Koning Onbenul’. Virtuoos pianist, woordkunstenaar, meester van het luisterlied, zanger met een kritische blik op de maatschappij. Hij was ook een man met tegenstrijdigheden. Van diep religieus in zijn jonge jaren, naar overtuigd atheïst op latere leeftijd. Ik ken mijn vader ook als een vrolijke man met een enorm gevoel voor humor. Als de werkster binnenkwam zong hij ‘Dag mevrouw van Velzen…’ op de melodie van Lili Marleen. Hij was ook een verzamelaar van bijzondere klokken. Elke dag deed hij zijn ronde om zijn meer dan 50 klokken op te winden’. Jules’ nalatenschap, de eindeloze hoeveelheid liedjes, brengen bij Ernst niet alleen herinneringen naar boven. Hij leert er zijn vader en zichzelf steeds beter door kennen.

Ernst de Corte kreeg de muziek met de paplepel ingegoten. Als gitarist heeft hij zich breed ontwikkeld. Zijn roots liggen in de klassieke muziek, maar zijn liefde voor balkanmuziek en het lichte genre neemt al snel een grote plek in in zijn carrière. Veel concertreizen volgen met diverse ensembles en bands over vele grenzen.

Guus Westdorp, pianist en componist deelt met Ernst de passie voor het Nederlandse Lied. Hij werkte met o.a. Toon Hermans en Liesbeth List. Drie seizoenen lang bracht hij met Ramses – De Liederen zijn ode aan het werk van Ramses Shaffy in de Nederlandse theaters.

Afbeeldingsresultaat voor ernst de corte

 

 

************************************************************************************

 

Zaterdag 12 januari 2019 Clean Pete

20.30 uur     € 18,50

Vervlochten samenspel en samenzang zoals alleen verweven genen die kunnen brengen; u bent vast en zeker bekend met de opzienbare verschijning Clean Pete. Twee zussen net zo on-inwisselbaar als dat ze verwisselbaar zijn – en ergens daar tussenin liedjes die zonder blikken en blozen je hart ondersteboven hangen.

Zoals alle fundamentele dingen in het leven komen de liedjes van de twee in prachtige dualiteit: koesteren en van je afbijten, viespeuk afblijven en hier komen, ijdelheid en jongens-nijd, naar buiten kijken en lekker binnen blijven (want het regent – regen is stom en nat – ik blijf in bed naast jou).

Levendige strookjes van alledag die uiterst precies en pijnlijk in liedjes zijn gegoten. Een cello sluimert onverbiddelijk een liedje in en Loes sabelt met lichte, bijna verontschuldigende sneer in haar stem een minnaar neer.

Oh, maar wacht! Dit wisten we allemaal al! Clean Pete maakt mooie muziek! Vertel ons iets nieuws!
Ok:

Hoera! De lange haren waaien ook wild op dit album: in de eeuwige, weelderige boezem van The Beach Boys en jaren 70 doowop bands schreef Clean Pete een aantal moderne meedansers met surf-riffs en drumfills. FUCK YEAH!

De frisse energie van de popliedjes zorgt  bij Clean Pete voor verrassend contrast – je waardeert je zachte bank pas echt wanneer je eerst vol op een ritmesectie bent gaan zitten. Twee, naar zeggen, heel leuke en begenadigde muzikanten (genaamd Sam en Kees) rammen die vuige, gruizige riffs van je favo doowop 70s popgroep door je sternum heen. Clean Pete ontpopt zich tot regelrechte popgroep.

Zoals Blondie al zei: Clean Pete is een band.   Tot ze je hart breken, dan is het een kutband.

 

************************************************************************************

 

Zondag 10 februari 2019 Fardau van der Woude en Roele Kok

15.00 uur

16,50

Een fijn en intiem klassiek zondagmiddagconcert van de Friese sopraan Fardau van der Woude samen met pianist Roele Kok.

Afbeeldingsresultaat voor fardau van der woude

Fardau is in 2013 afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Tijdens haar studie werd ze begeleid door Jan van Zelm en Marion van den Akker. Tijdens haar studie volgde ze masterclasses bij Emma Kirkby, ademcoach Paul Triepels, Gerda van Zelm, Claron Mcfadden en Miranda van Kralingen. Ze heeft liedklassen gevolgd bij Eelko Molenaar en Nico van der Meel.Fardau heeft onder andere de sopraan aria’s van het Carmina Burana van Carl Orff vertolkt, de rol van Constance in de Friese opera ‘Keapmanskeunsten van de Friese schrijver Martinus Schuil, de sopraan aria’s uit ‘The Messiah’ van Händel, de aria’s uit de ‘Matthaüs Passion’ van Bach en afgelopen maart was ze te horen in de ‘Johannes Passion’ van Bach.  Daarnaast werkt zij als zangdocente.

Afbeeldingsresultaat voor roele kok piano

Roele Kok studeerde piano aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hij studeerde daar in 2010 af bij Paul Komen. Hij begon met zingen in 2008 en vanaf 2009 studeerde hij klassieke zang, eveneens aan het Prins Claus Conservatorium.  Hij volgde masterclasses bij Marion van den Akker, Claron McFadden, Marcel Rijans, Rian de Waal en Margreet Honig. Verder studeerde Roele, als pianist, liedbegeleiding in de Masteropleiding van het Artez-conservatorium te Zwolle bij Marien van Nieukerken. Hij sloot die studie in januari 2013 af. Hij is werkzaam als vocal coach, begeleider van masterclasses en is verbonden aan de kamermuziekserie van het Noord Nederlands Orkest.

 

************************************************************************************

 

Zaterdag 2 maart 2019 De Andersons

20.30 uur

16,50

De Andersons – Hier Dooft Niets

Hartstochtelijk theaterconcert over verwondering mét bijzondere gast

persfoto-de-andersons-hier-dooft-niets-fotograaf-roxanne-hellevoortfotograaf Roxanne Hellevoort

Deze voorstelling doet de grootste pessimist weer geloven in het leven. De Andersons bruisen, verstillen, ontroeren, passioneren en laten je niet meer los.

In hun sprankelende theaterconcert ‘Hier Dooft Niets’ gaat het over verwondering. Een be
grip dat ze opnieuw ontdekten toen ze een nieuwe huisgenote kregen: de jongste non van Nederland.

De Andersons nemen je mee in een hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert over opnieuw beginnen en de luiken openen. Met liederen en verhalen vol levenslust, liefdes-lust en troost trekken ze ten strijde tegen de onverschilligheid. En dat doen ze niet alleen: elke voorstelling nodigen ze ook een bijzondere gast uit die zijn of haar verwondering deelt met De Andersons en het publiek.

Je bent gewaarschuwd: De Andersons zijn eropuit om je hart te veroveren en je met nieuwe dromen naar huis te sturen!

Eerder maakten ze samen met Arjen Lubach de voorstelling ‘Stockholm Sneeuwt’ en brachten ze een voorstelling over het leven en werk van Cornelis Vreeswijk. Daarnaast speelden ze als zangers en theatermakers in diverse producties (o.a. in ‘Verboden te La-chen’ van en met Herman van Veen en ‘Het Vreemdelingenlegioen’).

de-andersons-2fotograaf Femke Linders

De pers over de Andersons:

“Wonderschone liedjes”. “Ze zetten iets heel bijzonders op de planken. Conceptueel een vondst en qua acteren en zang een topprestatie.” “Een warme en overdonderende ge-beurtenis.”

De Andersons: Anna Ågren en Roel Dullaart

Tekst: Anna Ågren, Roel Dullaart en Roxanne Hellevoort  Muziek: Roel Dullaart en Mirek Walton  Regie: Karina Kroft E-mail promotie (Sanne van Slooten): promotie@deandersons.nl E-mail De Andersons (Anna Ågren): info@deandersons.nl

 

************************************************************************************

 

Vrijdag 15 maart 2019 Robert Jan Stips SOLO

20.30 uur

18,50

rj-7
Voor wie het vorig seizoen hebben gemist:  een superfijn niet te missen solo optreden van Robert Jan Stips.

In dit  soloprogramma doorkruist Robert Jan Stips zijn unieke bijdrage aan de Nederlandse popmuziek.  Terug aan de vleugel speelt hij verrassende versies uit zijn heden en verleden: Golden Earring- NITS-Sweet d’Buster-Transister=Freek de Jonge- en veel van Supersister, zijn legendarische start in de jaren 70.  RJ vertelt ongedwongen de anecdotes en verhalen die hem daarbij te binnen schieten, voorbij komen ook korte links met klassiek, onverwachte covers en………

geen avond is hetzelfde dankzij  jouw eigen verzoeknummers via info@stips.net !
1 spelregel : het nummer moet iets met R J te maken hebben : ooit gespeeld, opgenomen of (mee)geschreven [‘t liefst 6 uur of meer voor aanvang aanvragen]


rj-8

 

************************************************************************************

 

Zaterdag 20 april 2019 Rachel Croft

20.30 uur

16,50

Alternatieve Etherische Folk

rachel-croft

 

Ze komt uit York, Engeland en in het najaar van 2018 komt ze voor het eerst naar Nederland.  In april 2019 komt ze opnieuw en dan bezoekt  ze ook Pingjum! Blij mee, want wat een mooie stem!  Rachel is een onafhankelijk singer/songwriter, die rijke complexe vocals combineert met “fingerpicking” gitaarpel. Haar liedjes zijn vaak geïnspireerd op Keltische melodieën en de doordachte lyrics doen denken aan Yoni Mitchell.

rachel-croft-2

De Pers over Rachel:

 

“Rarely have I heard such an effortlessly powerful vocal” – Jonti Willis, Sine fm

“Truly exceptional” – Jericho Keys, BBC Introducing York & North Yorkshire

“An accomplished guitarist as well as a superb singer, Croft’s performance is controlled and precise…theres also an impressive polish to her original songs” – whatsonlive.co.uk

 

************************************************************************************

 

Zaterdag 11 mei 2019 Herman Erbé met band Speels

20.30 uur

16,50

PAREL RIJGEN, een programma van Herman Erbé (voorheen Circus Custers)

met hits als Monica, Verliefd
met muzikanten van zijn nieuwe, 5 mans band SPEELS

Van Romantisch Verbitterd tot Zoenen van Chocola,
Veel eigen werk en pareltjes(van anderen)

“ik heb de meeste in mijn hand gehad gaaf en rond,
maar als je zonder knopie door rijgt, vallen ze zomaar op de grond”.
Mijn hele leven heeft bestaan uit parels rijgen, aan een draadje zonder knoop.(Dorus)
Herman met Siep, Jaqueline, Campbell, Jos en anderen.
Na de pauze gaan we dansen….

 

************************************************************************************

 

 

 

Benieuwd wie er nog meer hebben opgetreden in Podium Pingjum?