Agenda

Benieuwd wie er nog meer hebben opgetreden in Podium Pingjum?

Robert Jan Stips SOLO

Datum 20 januari 2018
Aanvang: 20:30

rjVoor wie het vorig seizoen hebben gemist:  een superfijn niet te missen solo optreden van Robertt Jan Stips.

In dit  soloprogramma doorkruist Robert Jan Stips zijn unieke bijdrage aan de Nederlandse popmuziek.  Terug aan de vleugel speelt hij verrassende versies uit zijn heden en verleden: Golden Earring- NITS-Sweet d'Buster-Transister=Freek de Jonge- en veel van Supersister, zijn legendarische start in de jaren 70.  RJ vertelt ongedwongen de anecdotes en verhalen die hem daarbij te binnen schieten, voorbij komen ook korte links met klassiek, onverwachte covers en.........

geen avond is hetzelfde dankzij  jouw eigen verzoeknummers via info@stips.net !
1 spelregel : het nummer moet iets met R J te maken hebben : ooit gespeeld, opgenomen of (mee)geschreven [‘t liefst 6 uur of meer voor aanvang aanvragen].

rj2

Daisy Correia met "Balans in mijn Fado"

Datum 10 februari 2018
Aanvang: 20:30

daisy
Fadozangeres Daisy Correia (Amsterdam, 1986) is met een Portugese moeder en Nederlandse vader van huis uit tweetalig. Daisy raakt bevangen door de fado, de bekendste muziek van Portugal, die ze haar eigen geluid meegeeft.

Talent tussen groten in Nederland en Portugal
Op haar dertiende staat Daisy al op de planken. Eerst brengt ze ballads, later zingt ze pop/soft-rock. Op zeer jonge leeftijd neemt ze deel aan grote festivals, waar ze opvalt tussen gevestigde namen als Bløf en Trijntje Oosterhuis. Na het ontdekken van de fado is Daisy o.a. in de Nederlandse theaters te bewonderen met haar programma’s.

 

Met haar stem, de fantastische muzikanten, de verhalen, het gevoel, de emoties en de saudade neemt Daisy u mee naar een mooie balans tussen twee culturen, twee landen en twee talen. De mix van twee talen heeft een belangrijkere rol dan voorheen. Zo schreef Peter Slager, tekstschrijver van BLØF, speciaal voor haar een prachtige vertaling van een Portugese fado waar ze lovende reacties op kreeg, evenals op een Portugese vertaling van een bekend Nederlands lied. Daisy brengt meer eigen werk ten gehore, waarbij ze laat zien dat ze door eigen composities in de bloei van haar muzikale leven is. Hierbij laat ze haar fadohart spreken.

Daisy brengt pianist Frank Keijzer uit Volendam mee!

Beatles Sessions

Datum 3 maart 2018
Aanvang: 20:30

bs
The Beatles Sessions is een 5-koppige The Beatles tribute band.
De band  bestaat uit: Matthijs Klein, Klaas Zijlstra, Menzo Rohn, Willem Zijlstra en Sjoerd de Vries
Kom genieten van al die prachtige hits als  'Twist And Shout' ,  'Help',  'Come together', 'Blackbird' , Michelle', 'Dig a pony' en vele andere......

Jan Rot: Sex, Drugs, Rot & Roll

Datum 24 maart 2018
Aanvang: 20:30

Jan Rot 1982

La Corneille

Datum 14 april 2018
Aanvang: 20:30

la-corneillela-corneille-2

In de zomer van 2017 bracht deze 3-mans band een week door in Podium Pingjum om inspiratie op te doen voor een  nieuw album en te experimenteren met geluid en opnames.

Ze geven aan dat deze sessie voor 100% is geworden wat ze ervan hadden verwacht en ik heb de eerste voorzichtige resultaten gezien en gehoord. Mooi! Wat het eindresultaat is geworden zullen we in dit optreden kunnen horen.  Prachtige ingetogen muziek met het bijzondere stemgeluid van Guy Corneille.

Band bestaat uit:

Guy Corneille: gitaar, zang

Daan Crone: slagwerk, zang

Hans Vermunt: toetsen, zang

 

 

Benieuwd wie er nog meer hebben opgetreden in Podium Pingjum?