Agenda

De ticketverkoop van PodiumPingjum  loopt via VANPLAN.NL .  Zodra een event is aangemeld bij VanPlan verschijnt bij het desbetreffende optreden het icoontje van VanPlan  en kunt u direct tickets reserveren. De prijzen vermeld in deze agenda zijn exclusief 10% boekingskosten.  Natuurlijk kunt u ook in PodiumPingjum op de dag van de voorstelling uw ticket kopen, echter onder voorbehoud dat de voorstelling nog  is uitverkocht.

 

Zondag 8 maart 2020

15.00 uur

Lezing Cees Buisman  

    € 10,-

in samenwerking met “De Uitdaging.frl”

 

                ‘There is enough for everbody’s need, but not for everybody’s greed’ – Gandhi

 

Begin 1900 waren we met 2 miljard mensen op deze wereld. De voorspelling is dat we in 2100 met zo’n 10 miljard zullen zijn. Hoe gaan we dat organiseren? Want iedereen weet dat water en eten de basis vormen van elke beschaving.
Op dit moment hebben we niet alleen te maken met een klimaatcrisis, we worden ook geconfronteerd met een water- en grondstoffencrisis. De CO2-voetafdruk staat enorm in de belangstelling vanwege de relatie met de klimaatverandering. Maar volgens het World Economic Forum in Davos is de watercrisis een veel grotere milieubedreiging. Jaarlijks verbruiken we met elkaar meer zoet water dan er op aarde is, en we kunnen er geen water bij maken.

Cees Buisman komt in zijn essay ‘de mens is geen plaag’ met onverwachte positieve oplossingen.

Volgens Cees hangt de groei van de mensheid af van de groei van ons bewustzijn. Nederland zit in een productiviteitscrisis, we willen per persoon steeds meer produceren om steeds rijker te worden. Met als gevolg een stikstofcrisis, een onderwijscrisis en 25% van onze jeugd in de jeugdhulpverlening. Willen we ons geluk en onze leefomgeving opofferen voor nog meer luxe?
Cees Buisman is directeur van Wetsus, Europees centrum voor duurzame watertechnologie en hoogleraar biologische kringlooptechnologie aan Wageningen Universiteit. Zijn hele leven werkt hij aan nieuwe milieutechnologieën voor het zuiveren van afvalstromen.

 

Tickets zijn te bestellen via onderstaande link:

TICKETS

 

Zondag 15 maart 2020

15.00 uur

Dimitrov Boelee met speciale gasten

17,50*

Elvire Boelee en Dimitar Dimitrov vormen sinds 2014 het pianoduo Dimitrov-Boelee. Sinds hun eerste gezamenlijke optreden heeft hun muzikale carriere een vlucht genomen. Een concert door dit duo is een muzikale belevenis van niveau.

In 2014 maakten zij hun debuut op radio 4 bij Opium op 4. In 2015 breidden ze hun repertoire als duo uit en inmiddels verzorgen ze concerten in heel Nederland. 

In 2016 wonnen ze de derde prijs in Ulvenhart Klassiek in Ulvenhout Breda en kort daarna de eerste prijs in de ‘Kanjer muziek Serie’ in Theater de Leest in Waalwijk.

Elvire Boelee speelt piano vanaf haar zesde. Ze kreeg eerst les van de Amerikaanse pianiste Anne Marie Mott en van de Russische pianiste Tamara Boiko. In 2009 werd Elvire toegelaten tot het en ze studeerde in januari 2014  af aan het Prins Claus Conservatorium.

Dimitar Ivanov Dimitrov (Dobrich, Bulgarije) kreeg zijn eerste pianolessen op vijfjarige leeftijd. In 2004 mocht hij het Eerste Pianoconcert van Beethoven spelen met het orkest van de Nationale Muziekacademie in Sofia. Vanaf 2006 volgde hij lessen aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.Tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in 2007, sleepte hij een eerste prijs in de wacht. De jury noemde hem ‘een jonge leeuw op de piano in de traditie van de grote Russische pianisten uit het verleden’. In 2013 studeerde hij af aan het conservatorium van Amsterdam.

In Pingjum spelen ze een mooi klassiek programma quatre mains, je ziet nauwelijks waar Dimitar ophoudt en waar Elvire begint, zó zijn deze pianisten op elkaar ingespeeld!

Als verrassing nemen ze nog een tweetal heel jonge getalenteerde pianisten mee, die wellicht net zo’n mooie muzikale toekomst tegemoet gaan dan zij zelf hebben. 

IMG_4453 (1)   Dit filmpje maakte Johan twee jaar geleden in Podium Pingjum. Mooi!

 

*is exclusief 10% boekingskosten

 

 

 

Zondag 24 mei

15.00 uur

The  Lasses

17,50*

Sophie Janna en Margot Merah zingen samen als zussen. Keltische en Amerikaanse sterke traditonle liederen  worden met heldere stemmen, hemelse harmoniën en volle harten  gebracht.  The Lasses hebben zich gespecialiseerd in liederen en verhalen  die het publiek aanspreken als waren ze gisteren geschreven.  Met eerlijke, effectieve arrangementen op bodhrán  en gitaar,  neemt de mix van hun beider stemmen het podium in bezit!

​“Sublime harmonies” -fRoots
“A treat for the audience” -Irish Music Magazine
“Balsam for the soul” -Rootstime.be
“Enthralling” -Brussels Folk Club

*is exclusief 10% boekingskosten

 

 

 

 

 

 

Benieuwd wie er nog meer hebben opgetreden in Podium Pingjum?