Agenda

Benieuwd wie er nog meer hebben opgetreden in Podium Pingjum?

Chris Jagger & The Rocking Kronies

Datum 30 september 2018
Aanvang: 15:00

Op zondag 30 september speelt Chris Jagger (JA inderdaad , de broer van...) met zijn band The Rocking Kronies in Podium Pingjum! Het concert begint om 15.00 uur. De zaal is open vanaf 14.30 uur. RESERVEREN AANBVEVOLEN! KAARTEN RESERVEREN DOOR TE KLIKKEN OP "DETAILA BEKIJKEN" ONDERAAN DEZE PAGINA EN OP DE VOLGENDE PAGINA NAAR BENEDEN TE SCROLLEN.

The  Rocking Kronies spelen zoals ze heten: ze rocken! In de Holland-tour die zij in september doen spelen zij in Pingjum een aangepaste acoustische set. Blues, rock en cajun, maar met name de geheel eigen stijl van songwriting bepalen het geluid van de band.  Met gitaar, zang, bas, viool, accordion, fluiten, percussie en key's.  

CHRIS JAGGER werd geboren in een "middle-class" gezin in Dartford, Kent. Zijn vader en grootvader waren beide leraar. Zijn moeder was kapster.  Hij studeerde dramaturgie, en werkte in theater, film, decorontwerp en ontwierp kleding.  Zijn eerste muzikale bekendheid kreeg hij door zijn optredens in de musical Hair in Tel Aviv, en later speelde hij bij het "Black Theatre of Brixton" in London met Rufus Collins, en vervolgens bij " The Glasgow Citizens".  Hij speelde daar onder andere Pierce Brosnan. In de 80er jaren speelde hij mee op twee van de albums van The Rolling Stones', Dirty Work (1986) and Steel Wheels (1989), en werkte hij in Frankrijk samen met de producer van Vanessa Paradis, Franck Langolff. Jagger werkte verder een periode als journalist (hij schreef onder andere vooor The Daily Telegraph, The Guardian, The Mail on Sunday en Rolling Stone), en schreef en presenteerde voor BBC Radio 2 een programma over Alexis Korner, een blues pioneer. Chris woont op het platteland van Somerset en heeft 17 kippen, 3 ganzen, 12 schapen en 14 kleinkinderen.

 

 Deze jas ontwierp Chris Jaggger voor Jimi Hendrix.

De Grens- Ekaterina Levental

Datum 13 oktober 2018
Aanvang: 20:30

katerina Levental met "De Grens"

klik op "details bekijken" (onderaan) voor het bestellen van kaarten

Muziektheatervoorstelling De Grens is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekaterina Levental, uit de periode waarin ze als 16 jarige vluchteling aankwam in Nederland. In een indrukwekkende one-woman show vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in een maatschappij waar ze geen deel van kan zijn.
We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip. Ekaterina laat op ontroerende en confronterende wijze zien hoe het leven is in een niemandsland, als enkel de hoop nog rest.
De Grens is het vervolg op de succesvolle voorstelling De Weg. Daarin vertelt zangeres en harpiste Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een weg die eindigt in een veilig politiebureau op de Wallen in Amsterdam. De Grens begint daar waar De Weg eindigt. De Weg speelde Ekaterina 2 jaar geleden in Podium Pingjum. Prachtig en ontroerend. Zelf zag ik De Grens vorig jaar in Amsterdam en wat weet ze me te raken!
Een jonge vrouw, die vecht voor haar bestaansrecht, dwars door grenzen, voorbij het oordeel. De Grens vertelt je een waargebeurd en hoopvol verhaal, opgetekend aan de rand van Nederland, met humor en prachtige muziek.
‘Ik zal alles doen om iemand te mogen zijn.’

Muziektheatervoorstelling De Grens is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekaterina Levental, uit de periode waarin ze als 16 jarige vluchteling aankwam in Nederland. In een indrukwekkende one-woman-show vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in diverse opvangkampen.

We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip. Ekaterina laat op ontroerende en confronterende wijze zien hoe het leven is in een niemandsland, als enkel de hoop nog rest.

De Grens is het vervolg op de succesvolle voorstelling De Weg. Daarin vertelt zangeres en harpiste Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een weg die eindigt in een veilig politiebureau op de Wallen in Amsterdam. De Grens begint daar waar De Weg eindigt.

Een jonge vrouw, die vecht voor haar bestaan, dwars door grenzen, voorbij het oordeel. Ekaterina vertelt, speelt, zingt en begeleidt zichzelf op de harp. De Grens vertelt je een waargebeurd en hoopvol verhaal, opgetekend aan de rand van Nederland, met humor en prachtige muziek.

‘Ik zal alles doen om iemand te mogen zijn.’

★★★★

Wat een geweldige theaterpersoonlijkheid … Een heel sterke vrouw, die in staat is te vechten tegen haar lot … Superieur ironisch. – Max Arian, september 2017, Theaterkrant

Diepgang en humor in een onewomanshow … Ekaterina Leventals aanwezigheid op onze podia dient een wezenlijk Nederlands belang. – François van den Anker, september 2017, Place de L’Opera

Blue Dew met "My turn of Phrase"

Datum 17 november 2018
Aanvang: 20:30

MY TURN OF PHRASE

headermtopBlue Dew brengt in Podium Pingjum hun nieuwste programma My turn of Phrase. Voor Noord Nederland is dit de première. Deze nieuwe voorstelling van Blue Dew is een muziekprogramma met liedjes, met zorg gekozen, gespeeld en gezongen door Pim Leutholff, de gitarist van Blue Dew. Pim wordt hierbij begeleid door de andere Blue Dew muzikanten: Wendy van Zomeren (viool en zang), Helga Huisjes (gitaar en zang) en John Beumer (mondharmonica, bas en zang). Blue Dew brengt de voorstelling ‘My Turn of Phrase’ ter gelegenheid van haar 30-jarig bestaan op podia waar ze in het jubileumseizoen 2018-2019 graag nog een keer wil spelen.  Met ‘My Turn of Phrase’ gaat Blue Dew helemaal terug in de huiskamersfeer, omdat dit het mooiste past bij deze intieme voorstelling. Podium Pingjum is natuurlijk al een soort huiskamer en er zal zoveel mogelijk akoestisch worden gespeeld. Wat kunt u verwachten?  Nummers van de Noord-Ierse liedschrijver en zanger Paul Brady, de Brits/Ierse folkmuzikant Andy Irvine en de Amerikaanse singer-songwriter Harry Chapin, zoals bijvoorbeeld  My heart’s tonight in Ireland, Mary and her soldier, Shooting Star, Nothing but the same old story, e.v.a.  Allemaal juweeltjes die ontroeren of juist stevig aangeven hoe wreed het leven soms in elkaar steekt. Het is een intieme voorstelling geworden: twee keer drie kwartier luisterplezier dankzij het karakteristieke en warme stemgeluid van Pim, bijzondere gitaarpartijen, fijn vioolspel, meerstemmige zangbegeleiding, akoestische bas en mondharmonica. 

 Journalist Holly Moors over de première in Boijl in februari 2018: "De band is beter dan ooit en Leutholff koos niet alleen geweldige liedjes, hij zong ze ook nog eens bloedstollend goed."  

De voorstelling begint om 20.30 uur, de zaal is open om 20.00 uur. Reserveren door te klikken op "details bekijken".

Ernst de Corte: "Lied van mijn vader"

Datum 9 december 2018
Aanvang: 15:00

A2 Poster Lied Vader 1 mm zonder.pdf  ErnstdeCorteGuusjpg04 jules de corte 1

                                     Ernst en Guus               Jules de Corte

 

In ‘Lied van mijn vader’ zingt Ernst de Corte liedjes van zijn vader Jules de Corte. Dat roept bij hem veel persoonlijke herinneringen op: ‘Men kent mijn vader van liedjes als ‘Ik zou wel eens willen weten’ en ‘Hallo Koning Onbenul’. Virtuoos pianist, woordkunstenaar, meester van het luisterlied, zanger met een kritische blik op de maatschappij. Hij was ook een man met tegenstrijdigheden. Van diep religieus in zijn jonge jaren, naar overtuigd atheïst op latere leeftijd. Ik ken mijn vader ook als een vrolijke man met een enorm gevoel voor humor. Als de werkster binnenkwam zong hij ‘Dag mevrouw van Velzen…’ op de melodie van Lili Marleen. Hij was ook een verzamelaar van bijzondere klokken. Elke dag deed hij zijn ronde om zijn meer dan 50 klokken op te winden'. Jules’ nalatenschap, de eindeloze hoeveelheid liedjes, brengen bij Ernst niet alleen herinneringen naar boven. Hij leert er zijn vader en zichzelf steeds beter door kennen.

Ernst de Corte kreeg de muziek met de paplepel ingegoten. Als gitarist heeft hij zich breed ontwikkeld. Zijn roots liggen in de klassieke muziek, maar zijn liefde voor balkanmuziek en het lichte genre neemt al snel een grote plek in in zijn carrière. Veel concertreizen volgen met diverse ensembles en bands over vele grenzen.

Guus Westdorp, pianist en componist deelt met Ernst de passie voor het Nederlandse Lied. Hij werkte met o.a. Toon Hermans en Liesbeth List. Drie seizoenen lang bracht hij met Ramses – De Liederen zijn ode aan het werk van Ramses Shaffy in de Nederlandse theaters.

Afbeeldingsresultaat voor ernst de corte

Kaarten te bestellen door te klikken op "details bekijken".

 

Clean Pete

Datum 12 januari 2019
Aanvang: 20:30

Afblijven

Vervlochten samenspel en samenzang zoals alleen verweven genen die kunnen brengen; u bent vast en zeker bekend met de opzienbare verschijning Clean Pete. Twee zussen net zo on-inwisselbaar als dat ze verwisselbaar zijn - en ergens daar tussenin liedjes die zonder blikken en blozen je hart ondersteboven hangen.

Zoals alle fundamentele dingen in het leven komen de liedjes van de twee in prachtige dualiteit: koesteren en van je afbijten, viespeuk afblijven en hier komen, ijdelheid en jongens-nijd, naar buiten kijken en lekker binnen blijven (want het regent - regen is stom en nat - ik blijf in bed naast jou).

Levendige strookjes van alledag die uiterst precies en pijnlijk in liedjes zijn gegoten. Een cello sluimert onverbiddelijk een liedje in en Loes sabelt met lichte, bijna verontschuldigende sneer in haar stem een minnaar neer.

Oh, maar wacht! Dit wisten we allemaal al! Clean Pete maakt mooie muziek! Vertel ons iets nieuws!
Ok:

Hoera! De lange haren waaien ook wild op dit album: in de eeuwige, weelderige boezem van The Beach Boys en jaren 70 doowop bands schreef Clean Pete een aantal moderne meedansers met surf-riffs en drumfills. FUCK YEAH!

De frisse energie van de popliedjes zorgt  bij Clean Pete voor verrassend contrast - je waardeert je zachte bank pas echt wanneer je eerst vol op een ritmesectie bent gaan zitten. Twee, naar zeggen, heel leuke en begenadigde muzikanten (genaamd Sam en Kees) rammen die vuige, gruizige riffs van je favo doowop 70s popgroep door je sternum heen. Clean Pete ontpopt zich tot regelrechte popgroep.

Zoals Blondie al zei: Clean Pete is een band.

Tot ze je hart breken, dan is het een kutband.

Klik op "detail bekijken" voor het bestellen van tickets.

De Andersons- Hier Dooft Niets

Datum 2 maart 2019
Aanvang: 20:30

De Andersons - Hier Dooft Niets

Hartstochtelijk theaterconcert over verwondering mét bijzondere gast

persfoto-de-andersons-hier-dooft-niets-fotograaf-roxanne-hellevoortfotograaf Roxanne Hellevoort

Deze voorstelling doet de grootste pessimist weer geloven in het leven. De Andersons bruisen, verstillen, ontroeren, passioneren en laten je niet meer los.

In hun sprankelende theaterconcert ‘Hier Dooft Niets’ gaat het over verwondering. Een be

grip dat ze opnieuw ontdekten toen ze een nieuwe huisgenote kregen: de jongste non van Nederland.

 

De Andersons nemen je mee in een hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert over opnieuw beginnen en de luiken openen. Met liederen en verhalen vol levenslust, liefdes-lust en troost trekken ze ten strijde tegen de onverschilligheid. En dat doen ze niet alleen: elke voorstelling nodigen ze ook een bijzondere gast uit die zijn of haar verwondering deelt met De Andersons en het publiek.

 

Je bent gewaarschuwd: De Andersons zijn eropuit om je hart te veroveren en je met nieuwe dromen naar huis te sturen!

 

Eerder maakten ze samen met Arjen Lubach de voorstelling ‘Stockholm Sneeuwt’ en brachten ze een voorstelling over het leven en werk van Cornelis Vreeswijk. Daarnaast speelden ze als zangers en theatermakers in diverse producties (o.a. in ‘Verboden te La-chen’ van en met Herman van Veen en ‘Het Vreemdelingenlegioen’).

de-andersons-2fotograaf Femke Linders

De pers over de Andersons:

"Wonderschone liedjes". "Ze zetten iets heel bijzonders op de planken. Conceptueel een vondst en qua acteren en zang een topprestatie." "Een warme en overdonderende ge-beurtenis."

Kaarten a 15,= te bestellen door te klikken op "details bekijken" en dan naar beneden te scrollen.

De Andersons: Anna Ågren en Roel Dullaart

Tekst: Anna Ågren, Roel Dullaart en Roxanne Hellevoort  Muziek: Roel Dullaart en Mirek Walton  Regie: Karina Kroft E-mail promotie (Sanne van Slooten): promotie@deandersons.nl E-mail De Andersons (Anna Ågren): info@deandersons.nl

Robert Jan Stips SOLO

Datum 15 maart 2019
Aanvang: 20:30

rj-7
Voor wie het vorig seizoen hebben gemist:  een superfijn niet te missen solo optreden van Robert Jan Stips.

In dit  soloprogramma doorkruist Robert Jan Stips zijn unieke bijdrage aan de Nederlandse popmuziek.  Terug aan de vleugel speelt hij verrassende versies uit zijn heden en verleden: Golden Earring- NITS-Sweet d'Buster-Transister=Freek de Jonge- en veel van Supersister, zijn legendarische start in de jaren 70.  RJ vertelt ongedwongen de anecdotes en verhalen die hem daarbij te binnen schieten, voorbij komen ook korte links met klassiek, onverwachte covers en.........

geen avond is hetzelfde dankzij  jouw eigen verzoeknummers via info@stips.net !
1 spelregel : het nummer moet iets met R J te maken hebben : ooit gespeeld, opgenomen of (mee)geschreven [‘t liefst 6 uur of meer voor aanvang aanvragen]

rj-8Klik op "details bekijken" voor het bestellen van kaarten.

 

Rachel Croft

Datum 20 april 2019
Aanvang: 08:00

Alternatieve Etherische Folk

rachel-croft

 

 Ze komt uit York, Eneland en in het najaar van 2018 komt ze voor het eerst naar Nederland.  In april 2019 komt ze opnieuw en komt ze naar Pingjum! Blij mee, want wat een mooie stem!  Rachel is een onafhankelijk singer/songwriter, die rijke complexe vocals combineert met "fingerpicking" gitaarpel. Haar liedjes zijn vaak geïnspireerd op Keltische melodieën en de doordachte lyrics doen denken aan Yoni Mitchell.

rachel-croft-2

De Pers over Rachel:

 

"Rarely have I heard such an effortlessly powerful vocal" - Jonti Willis, Sine fm

"Truly exceptional" - Jericho Keys, BBC Introducing York & North Yorkshire

"An accomplished guitarist as well as a superb singer, Croft's performance is controlled and precise...theres also an impressive polish to her original songs" - whatsonlive.co.uk

Kaarten te bestellen door te klikken op "details bekijken"en dan naar beneden te scrollen.

Benieuwd wie er nog meer hebben opgetreden in Podium Pingjum?