Agenda

De ticketverkoop van PodiumPingjum  loopt via VANPLAN.NL .  Zodra een event is aangemeld bij VanPlan verschijnt bij het desbetreffende optreden het icoontje van VanPlan  en kunt u direct tickets reserveren. De prijzen vermeld in deze agenda zijn exclusief 10% boekingskosten.  Natuurlijk kunt u ook in PodiumPingjum op de dag van de voorstelling uw ticket kopen, echter onder voorbehoud dat de voorstelling nog  is uitverkocht.

 

Zondag 5 januari 2020 

15.00 uur

Nieuwjaarsconcert

Erwin Rommert Weerstra (piano)

en

Josephina Hoogstad (sopraan) 

17,50* (inclusief glas bubbels)

 

Erwin Rommert Weerstra (1987) is geboren in Leiden en begon op drie-jarige leeftijd piano te spelen. In 1994 werd hij, op 7-jarige leeftijd, toegelaten tot de Jong Talent-afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, destijds de jongste leerling die ooit was geaccepteerd!  Hij deed klassiek piano en studeerde in 2011 Cum Laude af aan het Koninklijk Conservatorium.  Momenteel heeft Erwin aanstellingen als pianist bij het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en bij het Nederlands Dans Theater (NDT)

 

 

Op achttien jarige leeftijd begon Josephina Louise (bekend als Fientje) haar zangstudie bij Zenja Petkovic McCray aan de McCray Studio in Den Haag.

In 2013 begon zij aan de Bachelor opleiding Klassiek Muziektheater aan Fonty’s Hogeschool voor de Kunsten waar zij in 2017 afstudeerde. In 2014 begon zij met jaarlijkse masterclasses bij de Italiaans bariton Carmelo Corrado Caruso op Sicilië. In July 2017 won zij de Jacques de Leeuw Prijs voor jong top talent.

Om haar Italiaans te verbeteren en haar opleiding te kunnen bekostigen werkte ze in een Italiaans restaurant in den Haag. Met enige regelmaat begon ze in het restaurant te zingen en dat werd opgepikt door De Wereld Draait Door, zie onderstaand youtubefilmpje (klik op foto)

 Samen maken ze een prachtig programma om de start van het nieuwe jaar kracht bij te zetten. Na afloop proosten met elkaar, ik trakteer op een glas bubbels na afloop van t concert!

*is exclusief 10% boekingskosten

 

 

 

Zondag 23 februari 2020 15.00 uur

Chris Jagger Akoustic Trio 20,=*

 

Chris Jagger is de jongere broer van de fameuze Rolling Stone Mick Jagger, maar wat muziek betreft lopen hun interesses flink uiteen. Chris is verslingerd aan Amerikaanse rootsmuziek, een genre dat nooit voor een groot publiek is geweest. Chris heeft veel verschillende beroepen in de artistieke sector gehad, van kledingontwerp tot theater en journalistiek.  Muziek was er altijd. Zo beroemd als zijn broer werd hij nooit, maar daar zit hij niet mee. Hij speelt de muziek vanuit zijn hart én zijn tenen en leeft tussen alle optredens, die hij met 70+ nog steeds geeft, een prima leven met familie en dieren op de boerderij in Summerset. 

Vorig jaar speelde Chris met zijn band The Rocking Kronies en dat was feest!  Dit jaar komt hij met zijn Akoustic Trio en dat bestaat naast hemzelf uit de fantastische contrabassist Davis Hatfield, door de wol geverfd en één van de beste van de UK. Daarnaast op de viool Elliet Mackrell.  Zij is klassiek geschoold violist  en ook al zo’n veteraan in de muziek. Inmiddels speelt ze al 7 jaar met de band van Chris Jagger.

Daarom dus een iets kleinere en meer akoustische uitvoering van vooral Chris’ eigen songs .

Onderstaande foto was bij het vertrek van de band vorig jaar: links Elliet McKrell, met pet Chris Jagger en rechts David Hatfield.

Fantastisch dat ze terugkomen naar Pingjum. Wees erbij!


*is exclusief 10% boekingskosten

 

 

 

 

 

Zondag 15 maart 2020

15.00 uur

Dimitrov Boelee met speciale gasten

17,50*

Elvire Boelee en Dimitar Dimitrov vormen sinds 2014 het pianoduo Dimitrov-Boelee. Sinds hun eerste gezamenlijke optreden heeft hun muzikale carriere een vlucht genomen. Een concert door dit duo is een muzikale belevenis van niveau.

In 2014 maakten zij hun debuut op radio 4 bij Opium op 4. In 2015 breidden ze hun repertoire als duo uit en inmiddels verzorgen ze concerten in heel Nederland. 

In 2016 wonnen ze de derde prijs in Ulvenhart Klassiek in Ulvenhout Breda en kort daarna de eerste prijs in de ‘Kanjer muziek Serie’ in Theater de Leest in Waalwijk.

Elvire Boelee speelt piano vanaf haar zesde. Ze kreeg eerst les van de Amerikaanse pianiste Anne Marie Mott en van de Russische pianiste Tamara Boiko. In 2009 werd Elvire toegelaten tot het en ze studeerde in januari 2014  af aan het Prins Claus Conservatorium.

Dimitar Ivanov Dimitrov (Dobrich, Bulgarije) kreeg zijn eerste pianolessen op vijfjarige leeftijd. In 2004 mocht hij het Eerste Pianoconcert van Beethoven spelen met het orkest van de Nationale Muziekacademie in Sofia. Vanaf 2006 volgde hij lessen aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.Tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in 2007, sleepte hij een eerste prijs in de wacht. De jury noemde hem ‘een jonge leeuw op de piano in de traditie van de grote Russische pianisten uit het verleden’. In 2013 studeerde hij af aan het conservatorium van Amsterdam.

In Pingjum spelen ze een mooi klassiek programma quatre mains, je ziet nauwelijks waar Dimitar ophoudt en waar Elvire begint, zó zijn deze pianisten op elkaar ingespeeld!

Als verrassing nemen ze nog een tweetal heel jonge getalenteerde pianisten mee, die wellicht net zo’n mooie muzikale toekomst tegemoet gaan dan zij zelf hebben. 

IMG_4453 (1)   Dit filmpje maakte Johan twee jaar geleden in Podium Pingjum. Mooi!

 

*is exclusief 10% boekingskosten

 

 

 

 

 

Zondag 24 mei

15.00 uur

The  Lasses

17,50*

Sophie Janna en Margot Merah zingen samen als zussen. Keltische en Amerikaanse sterke traditonle liederen  worden met heldere stemmen, hemelse harmoniën en volle harten  gebracht.  The Lasses hebben zich gespecialiseerd in liederen en verhalen  die het publiek aanspreken als waren ze gisteren geschreven.  Met eerlijke, effectieve arrangementen op bodhrán  en gitaar,  neemt de mix van hun beider stemmen het podium in bezit!

​“Sublime harmonies” -fRoots
“A treat for the audience” -Irish Music Magazine
“Balsam for the soul” -Rootstime.be
“Enthralling” -Brussels Folk Club

*is exclusief 10% boekingskosten

 

 

 

 

 

 

Benieuwd wie er nog meer hebben opgetreden in Podium Pingjum?