Over Podium Pingjum

 • .
 • .
 • .
 • .
 • .
 • .
 • .

Podium Pingjum is een kleinschalig theaterinitiatief in Sudwest Fryslan.

saskia zwart-wit

 

Initiatiefneemster is Saskia Hiemstra, zangeres en docent en sinds september 2012 theaterdirecteur!

 

Het vijfde seizoen alweer in het bestaan van Podium Pingjum. Het is zó leuk om te doen. Iedere keer een volle zaal bezoekers te zien met blijde gezichten, dat is wat muziek doet.   En wat een mooi en aandachtig publiek hebben we keer op keer!   Tijdig reserveren is aan te raden, het liefst via de website. We hebben al een paar keer met een wachtlijst gewerkt en ik stuur niet graag gasten weg, maar wil ook de “leefbaarheid” in het theater leuk houden, te vol is niet fijn…   Gereserveerde kaarten worden niet toegezonden, maar liggen voor u klaar bij de kassa. Als u via de website reserveert ontvangt u een bevestiging van uw reservering.

Jong talent en gevestigde namen vinden beide een plek in Podium Pingjum, en ook qua publiek weten alle leeftijden uit een ruime cirkel rond Pingjum het Podium inmiddels te vinden.  Blijf welkom!

Houd de website van Podium Pingjum in de gaten, voor een update van het programma of onderdeel daarvan.

Wat Podium Pingjum wil is het kleine en dicht op de huid gevoel van muziek(theater) terugbrengen bij zowel de artiesten als bezoekers. Niet groot en groter, maar juist klein en dichtbij de toehoorder. Het gevoel wat de artiest wil overbrengen en delen met zijn publiek is het belangrijkst, zodat het optreden een gezamenlijke belevenis wordt. Als je teruggaat naar de kleinheid kan letterlijk “dicht op de huid”,  dan ook “onder de huid” worden.  Na afloop van de voorstelling zal er  gelegenheid zijn om na te praten met elkaar.

Om dit doel te bereiken biedt Podium Pingjum zowel de gasten als de artiesten een warm onthaal. Er wordt goed voor de artiesten gezorgd: zij krijgen een verblijf in het bovengelegen appartement aangeboden, lekker eten en  aandacht. De bezoekers van Podium Pingjum zullen terugkomen omdat het er goed toeven is. Het pand, voormalig dorpshuis de Gouden Hoep in Pingjum is een prachtige ruimte met een mooie akoestiek.

Podium Pingjum heeft ruimte voor 60 bezoekers. Iedereen is welkom. Op deze mooie plek kun je kennis maken met muzieksoorten die je nog niet kende.

In Podium Pingjum wordt gewerkt met vrijwilligers, die de doelen onderschrijven.  Enthousiasme om er samen een mooi optreden van te maken is de basis.  Gastvrijheid en aandacht de sleutelwoorden. Bij de kassa wordt u ontvangen door Bep van de Wijngaard en achter de bar staan Piet Wilhelmus en Gerrit Feenstra klaar om uw drankje te serveren.

Podium Pingjum wordt ook regelmatig verhuurd voor teambijeenkomsten of workshops. Ook is het een inspirerende ruimte gebleken voor ceremonies, neem contact met me op voor de mogelijkheden.

We hopen je gauw een keer te ontmoeten in Podium Pingjum!

 De kraai behoort tot de zangvogels

 

Praktisch

 • Een half uur voor aanvang van de voorstelling is de kassa geopend voor de verkoop van kaarten en het afhalen van de gereserveerde kaarten.
 • Bonnen  Podium Pingjum kan helaas (nog) geen theaterbonnen als betaalmiddel aannemen. Aan de kassa zijn eigen theater(kado)bonnen verkrijgbaar.
 • Roken en consumpties We willen het gebouw graag fris houden, dus wordt er niet gerookt binnen. In de pauze is een drankje verkrijgbaar.
 • Fotos/film: Tijdens de voorstelling mogen geen geluids-, foto- en/of filmopnamen worden gemaakt.
 • Suggesties Graag ontvangen wij suggesties over de programmering van ons theater en mogelijke gasten voor het komende seizoen. Meld je ideeën persoonlijk of mail naar podiumpingjum@live.nl.