Over Podium Pingjum

[easingslider]

Podium Pingjum is een kleinschalig theaterinitiatief in Sudwest Fryslan.

saskia zwart-wit

 

Initiatiefneemster is Saskia Hiemstra, zangeres en docent en sinds september 2012 theaterdirecteur!

 

Het achtste seizoen van Podium Pingjum staat voor de deur. Ik heb weer een mooie programmering kunnen maken van een aantal terugkerende artiesten en natuurlijk ook nieuwe namen. We beginnen op 21 september met Rachel Croft uit Engeland, wat een talentvolle zangeres! Zo licht en makkelijk als ze zingt, denk aan Yoni Mitchell, én ze speelt ook nog eens heel mooi gitaar! Chris jagger (ja de broer van…) komt ook terug, dit keer met een trio, in februari. Nieuw zijn bijvoorbeeld Erwin Rommert Weerstra die op 5 januari een nieuwjaarsconcert komt geven. Hij brengt Josephina Hoogstad mee, de zingerde serveerster die een half jaar geleden haar talent mocht laten zien in  DWDD.  Jan Rot, bijna huisartiest van Podium Pingjum, was er het afgelopen jaar niet, maar komt in oktober met een nieuw programma.  Dit is een greep uit het programma, zie verder de Agenda.

In de periode april/ mei zit een klein “gat” in de programmering. waarschijnlijk piep ik er dan een aantal weken tussenuit, maar mogelijk wordt er nog een concert ingevoegd…..

Tijdig reserveren is aan te raden, het liefst via de website. We hebben al een paar keer met een wachtlijst gewerkt en ik stuur niet graag gasten weg, maar wil ook de “leefbaarheid” in het theater leuk houden, te vol is niet fijn…   De ticketverkoop loopt  via VanPlan.  De vermelde prijzen in de agenda zijn exclusief 10% boekingskosten. De tickets worden u per mail toegezonden.  U kunt ze uitprinten en meebrengen óf bij de kassa laten zien op uw smartphone.

Jong talent en gevestigde namen vinden beide een plek in Podium Pingjum, en ook qua publiek weten mensen van  alle leeftijden uit een ruime cirkel rond Pingjum het Podium inmiddels te vinden.  Blijf welkom!

Houd de website van Podium Pingjum in de gaten, voor een update van het programma of onderdeel daarvan.  Zo heb ik contact met een artiest van wie ik de naam (nog) niet mag noemen, maar die zomaar spontaan een optreden zou kunnen komen doen, dat je niet wilt missen. Inschrijven op de nieuwsbrief is een aanrader.

Wat Podium Pingjum wil is het kleine en dicht op de huid gevoel van muziek(theater) terugbrengen bij zowel de artiesten als bezoekers. Niet groot en groter, maar juist klein en dichtbij de toehoorder. Het gevoel wat de artiest wil overbrengen en delen met zijn publiek is het belangrijkst, zodat het optreden een gezamenlijke belevenis wordt. Als je teruggaat naar de kleinheid kan letterlijk “dicht op de huid”,  dan ook “onder de huid” worden.  Na afloop van de voorstelling zal er  gelegenheid zijn om na te praten met elkaar.

Om dit doel te bereiken biedt Podium Pingjum zowel de gasten als de artiesten een warm onthaal. Er wordt goed voor de artiesten gezorgd: zij krijgen een verblijf in het bovengelegen appartement aangeboden, lekker eten en  aandacht. De bezoekers van Podium Pingjum zullen terugkomen omdat het er goed toeven is. Het pand, voormalig dorpshuis de Gouden Hoep in Pingjum is een prachtige ruimte met een mooie akoestiek.

Podium Pingjum heeft ruimte voor 60 bezoekers. Iedereen is welkom. Op deze mooie plek kun je kennis maken met muzieksoorten die je nog niet kende.

In Podium Pingjum wordt gewerkt met vrijwilligers, die de doelen onderschrijven.  Enthousiasme om er samen een mooi optreden van te maken is de basis.  Gastvrijheid en aandacht de sleutelwoorden.  Bij de deur wordt u ontvangen door Carla Posthumus, en achter de bar natuurlijk mijn trouwe steun- en toeverlaten  Piet Wilhelmus en Gerrit Feenstra, klaar om uw drankje in te schenken, én zoals u dat van hen bent gewend: keurig in bijpassende overhemden!

Podium Pingjum wordt ook regelmatig verhuurd voor teambijeenkomsten of workshops. Ook is het een inspirerende ruimte gebleken voor ceremonies, neem contact met me op voor de mogelijkheden.

We hopen je gauw een keer te ontmoeten in Podium Pingjum!

 De kraai behoort tot de zangvogels

 

Praktisch

  • Een half uur voor aanvang van de voorstelling is de kassa geopend voor de verkoop van kaarten en het afhalen van de gereserveerde kaarten.
  • Bonnen  Podium Pingjum kan helaas geen theaterbonnen als betaalmiddel aannemen. Aan de kassa zijn eigen theater(kado)bonnen verkrijgbaar.
  • Roken en consumpties We willen het gebouw graag fris houden, dus wordt er niet gerookt binnen. In de pauze is een drankje verkrijgbaar.
  • Fotos/film: Tijdens de voorstelling mogen geen geluids-, foto- en/of filmopnamen worden gemaakt, tenzij daarvoor toestemming is verleend.
  • Suggesties Graag ontvangen wij suggesties over de programmering van ons theater en mogelijke gasten voor het komende seizoen. Meld je ideeën persoonlijk of mail naar podiumpingjum@live.nl.