Over Podium Pingjum

[easingslider]

Podium Pingjum is een kleinschalig theaterinitiatief in Sudwest Fryslan.

saskia zwart-wit

 

Initiatiefneemster is Saskia Hiemstra, zangeres en docent en sinds september 2012 theaterdirecteur!

 

Het zevende seizoen alweer in het bestaan van Podium Pingjum. Omdat ik voor de zomervakantie een aantal zaken mijn aandacht opeisten, kwam het er nog niet van de site te updaten. Maar nu heb ik er dan toch de tijd voor gevonden. Ik geniet nog steeds met volle teugen als ik een zaal vol blije mensen zien. Mooi is het iedere keer weer als publiek werkelijk in contact komt met de muzikanten. En wat een mooi en aandachtig publiek hebben we keer op keer! Geweldige voorstellingen hebben we het afgelopen seizoen gezien. Ook het nieuwe seizoen belooft weer veel moois. We trappen af met niemand minder dan Chris Jagger! Hij is de (iets) jongere broer van Mick Jagger en zit ook al jaren in de muziek. Ekaterina Levental komt met een prachtig vervolg op de voorstelling die ze twee jaar geleden hier speelde, en de Andersons komen met een bijzondere muziekvoorstelling over verwondering.  Dit is een kleine greep uit het programma.

Tijdig reserveren is aan te raden, het liefst via de website. We hebben al een paar keer met een wachtlijst gewerkt en ik stuur niet graag gasten weg, maar wil ook de “leefbaarheid” in het theater leuk houden, te vol is niet fijn…   Gereserveerde kaarten worden niet toegezonden, maar liggen voor u klaar bij de kassa. Als u via de website reserveert ontvangt u een bevestiging van uw reservering.

Jong talent en gevestigde namen vinden beide een plek in Podium Pingjum, en ook qua publiek weten alle leeftijden uit een ruime cirkel rond Pingjum het Podium inmiddels te vinden.  Blijf welkom!

Houd de website van Podium Pingjum in de gaten, voor een update van het programma of onderdeel daarvan.

Wat Podium Pingjum wil is het kleine en dicht op de huid gevoel van muziek(theater) terugbrengen bij zowel de artiesten als bezoekers. Niet groot en groter, maar juist klein en dichtbij de toehoorder. Het gevoel wat de artiest wil overbrengen en delen met zijn publiek is het belangrijkst, zodat het optreden een gezamenlijke belevenis wordt. Als je teruggaat naar de kleinheid kan letterlijk “dicht op de huid”,  dan ook “onder de huid” worden.  Na afloop van de voorstelling zal er  gelegenheid zijn om na te praten met elkaar.

Om dit doel te bereiken biedt Podium Pingjum zowel de gasten als de artiesten een warm onthaal. Er wordt goed voor de artiesten gezorgd: zij krijgen een verblijf in het bovengelegen appartement aangeboden, lekker eten en  aandacht. De bezoekers van Podium Pingjum zullen terugkomen omdat het er goed toeven is. Het pand, voormalig dorpshuis de Gouden Hoep in Pingjum is een prachtige ruimte met een mooie akoestiek.

Podium Pingjum heeft ruimte voor 60 bezoekers. Iedereen is welkom. Op deze mooie plek kun je kennis maken met muzieksoorten die je nog niet kende.

In Podium Pingjum wordt gewerkt met vrijwilligers, die de doelen onderschrijven.  Enthousiasme om er samen een mooi optreden van te maken is de basis.  Gastvrijheid en aandacht de sleutelwoorden.  Gedurende de eerste zes seizoenen van Podium Pingjum  werd u bij de deur ontvangen door Bep van de Wijngaard. Zij kan ons helaas niet meer ondersteunen. Ik wil haar heel erg bedanken voor haar enthousiasme en betrokkenheid en vooral ook van het genieten wat ze deed! We hopen stiekum dat ze zo nu en dan nog wel naar een voorstelling kn komen.  Ik hoop u binnenkort voor te kunnen stellen aan haar opvolger! Achter de bar nog steeds mijn trouwe steun- en toeverlaten Piet Wilhelmus en Gerrit Feenstra, klaar om uw drankje in te schenken, én zoals u dat van hen betnt gewend: keurig in bijpassende overhemden!

Podium Pingjum wordt ook regelmatig verhuurd voor teambijeenkomsten of workshops. Ook is het een inspirerende ruimte gebleken voor ceremonies, neem contact met me op voor de mogelijkheden.

We hopen je gauw een keer te ontmoeten in Podium Pingjum!

 De kraai behoort tot de zangvogels

 

Praktisch

  • Een half uur voor aanvang van de voorstelling is de kassa geopend voor de verkoop van kaarten en het afhalen van de gereserveerde kaarten.
  • Bonnen  Podium Pingjum kan helaas (nog) geen theaterbonnen als betaalmiddel aannemen. Aan de kassa zijn eigen theater(kado)bonnen verkrijgbaar.
  • Roken en consumpties We willen het gebouw graag fris houden, dus wordt er niet gerookt binnen. In de pauze is een drankje verkrijgbaar.
  • Fotos/film: Tijdens de voorstelling mogen geen geluids-, foto- en/of filmopnamen worden gemaakt.
  • Suggesties Graag ontvangen wij suggesties over de programmering van ons theater en mogelijke gasten voor het komende seizoen. Meld je ideeën persoonlijk of mail naar podiumpingjum@live.nl.