Agenda

 

Ticketverkoop gestart

Zaterdag 22 april

2023

20.00 uur

RB’s Jazzcafé

17,50

LAAT MIJ MAAR IS AF EN TOE VERDWIJNEN

IN DE ROES VAN EEN BLUESY JAZZ CAFE,

              BEETJE BLOWEND MIJN GEZONDHEID ONDERMIJNEN

             BOUWEN AAN  T BRILJANT IDEE,

             DAT ER VREDE GLOORT ALS MENSEN ALLES DELEN,

EEN BORREL SCOREN, WEET IK HOE HET MOET,

ALS DIE JONGENS NOU MAAR  ff LEKKER BLIJVEN SPELEN,

EEN BORREL MAAKT AL HET BITTER ZOET.

 

HERMAN ERBÉ (o.a. Circus Custers), begon als folksinger en troubadour in deWaagtaveerne bij Cobi Schreijer. Met Circus Custers had hij een grote hit met het nummer Monica. Hij deed veel kinderprogramma’s onder ander met t Circus en met Hakim.  Enkele van zijn cd’s zijn: “Zoenen van Chocola” en “Parels Rijgen”.

Met toetsenist  en muzikale duizendpoot CO VERGOUWEN (die eerder speelde met jazztrio CURB) en gitarist TIM LANGEDIJK (Tim Langendijk Trio) richt hij zich nu op de JAZZ.  Pingjumer saxofonist Bob Driessen (voorheen Willem Breuker kwartet) maakt het kwartet compleet. 

Deze topmuzikanten brengen  een eerbetoon aan  MAX THEAWISTLE, uitvinder van de Nederbob. Het gaat om vertaalde songs uit “The Realbook”,  met een Hollandse twist. Wat kun je verwachten? Bijvoorbeeld…..

“Autumn leaves”; (DE HERFST MIST) .

“Misty”; (MAAR DAT MIST IE).

“Blue Bossa”; (GROEN TUSSEN DE TEGELS).

en natuurlijk het prachtige nummer   JAZZCAFÉ

(Met dank aan Paul van Vliet)

RB’S JAZZCAFÉ GAAT JE VERJAZZEN!

 

Luister: JONGETJE DE BLUES

 

 

 

Tickets

 

 

 

 

Zondag 7 mei 2023

16.00 uur

Kentucky Snake Oil

 

GRATIS TOEGANKELIJK CONCERT TER AFSLUITING VAN HET KUNSTWEEKEND VAN

“KUNST ACHTER DIJKEN”  

Met fiddle, banjo, contrabas, gitaar en meerstemmige zang brengt Kentucky Snake Oil een mix van Bluegrass, Country en Americana.
Swingende traditionals waar je niet stil bij kunt blijven zitten worden afgewisseld met sfeervolle nummers die beelden oproepen van klassieke westerns.
De band speelt een gevarieerd repertoire met onder andere nummers die bekend zijn van Johnny Cash, Bruce Springsteen, Hank Williams en Mumford & Sons.

 

 

Woensdag 13 september 2023

20.00 uur

Chris Jagger

“Talking to myself”

17,50

 

Chris Jagger, de broer van Mick, is inmiddels een vaste gast in Podium Pingjum.

Deze keer komt hij in zijn eentje, hij draagt voor uit het boek “Talking to myself” dat hij vorig jaar schreef en natuurlijk brengt hij zijn gitaar mee. 

Twee nummers van het laatste album van Chris Jagger: 

Anyone seen my heart?

Hey Brother

 

 

Wat was er eerder te beluisteren in Podium Pingjum?

 

                                                                  

 

Zaterdag 11 maart 2023

20.00 uur

KASPAR

met strijkkwartet

17,50      

Sinds het najaar van 2022 gaat muzikant Wiebe Kaspers verder onder de artiestennaam KASPAR. Soms solo, maar vaak ook in combinatie met andere topmuzikanten. Naar Podium Pingjum brengt hij op zaterdag 11 maart, aanvang 20.00 uur, een prachtig strijkkwartet mee.  

“In mijn songs zoek ik naar puurheid in melodie en harmonie, en een klein beetje magie in de tekst. Ik probeer mezelf en de muzikanten met wie ik werk, uit te dagen om de luisteraar in vervoering te brengen”, aldus KASPAR.
 
Hij legt inhoud en poëzie in zijn songs en wil de luisteraar uitdagen en aan het denken zetten. Zijn stem is prachtig en puur en zijn pianospel betoverend.  Hij durft kwetsbaar en nieuwsgierig te zijn als zanger naar het publiek, én ook zeker naar zichzelf. Mooi!

 

KASPAR MET STRIJKERS LIVE PRINSENTUIN

Kaspar Live bij Omrop Fryslan
 

Tickets

 

                                                                         

 

Zaterdag 18 februari 2023

20.00 uur

Elenne May

met

‘Velvet Beings’

 

    

 

    

 

Elenne May (zang, toetsen) werd geboren in Nederland in 1988, maar groeide op in Australië. Daar ontdekte ze haar verlangen om te dwalen in de natuur en voelde ze de grootsheid van het universum waarvan zij en wij allen deel uitmaken. De fascinatie voor natuur en menselijke structuren en patronen inspireerde haar tot het maken van een serie singles en videoclips, die samen hebben geleid tot het programma ‘Velvet Beings’. Met medemuzikanten Roeland Scherff (gitaar en piano) en Eveline Ypma (bas en vocals) komen ze naar Podium Pingjum dit betoverende programma. Velvet Beings is muziek theater die het mens-zijn belichaamd met beweging, spoken word en muziek. Over écht zijn en nieuw zijn. Over samen mens zijn, over kwetsbaarheid en over eigen zijn in een samenleving van verwachting. Elenne omarmt de mens in al haar verschillen, erkent de uiterlijke richtlijnen die oordelen, status posities die indelen, en het menselijke verlangen om gezien te worden. Zich uitsprekend tegen grenzen en patronen van verwachting, komt zij op voor de authentieke mens, kostbaar en zacht als fluweel.

Video ‘Uncomfortably new’

Video ‘Contagious Smile’

Tickets

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 22 januari 2023

15.00 uur

Yorick van Norden

met

‘McCartney and me’

 

17,50     

Tickets

 

Dat Singer/ songwriter Yorick van Norden veel heeft met Paul McCartney was in  de aanloop naar Sir Paul’s tachtigste verjaardag al wekelijks te zien in NPO talkshow Khalid &  Sophie.  Net als de iconische ex-Beatle speelde van Norden ooit in de Liverpoolse Cavern Club en nam hij onlangs een album op in de legendarische Abbey Road studio. Over Yorick’s voorlaatste album The Jester schreef de Volskrant: “Voor de nieuwe van Norden laat je de nieuwe Paul McCartney gerust even liggen”.  Hoog tijd dus voor een avondvullende show met de parels uit het werk van McCartney en van Norden en het verhaal over wat die met elkaar te maken hebben. Samen met gitarist Maarten Kooijman brengt Yorick een regelrechte ode aan de muziek van Paul McCartney. 

Video ‘Early Days’ bij Khalid en Sophie

Video ‘I saw her standing there’ bij Khalid en Sophie

Video: Yorick van Norden over McCartney III bij Tijd voor Max 

 

De verkoop van de tickets is gestart: via onderstaande ticketlink kun je je tickets alvast bestellen. Echt een heel mooi programma!

Tickets

 

 

 

 

 

 

Woensdag 7 december 2022

20.00 uur

Rachel Croft

     17,50   Tickets

 

 

Droefheid troef bij Rachel Croft – The Next Gig

Rachel was al twee keer eerder in Podium Pingjum en maakte indruk met haar bijzondere stem. Ze heeft een enorm stembereik en kan tevens van heel krachtig naar heel zacht en breekbaar switchen. Ze geeft oude Engelse balads een totaal eigen sfeer en invulling en haar eigen nummers zijn totaal eigen. Inmiddels heeft ze zowel in Engeland alsook in Nederland een grote groep luister-fans gevonden en terecht. Luister naar haar nieuwste nummer:

Luister

Cover Halleluja

De pers over Rachel:

Genre-bending artist Rachel Croft has proven that you don’t need a label giant backing your craft in today’s climate to make waves in the music industry

– CMT.com

In possession of a voice that boasts several unique tones, she dances between gentle, angry and a Grace Slick-like mystique… No wonder our listeners were enthralled

– Fresh On The Net

Dreamy, atmospheric and mystical

– Louder Than War

Truly exceptional

– BBC Introducing

Dramatic and powerhouse

New Noise Magazine

Tickets

 

 

 

Zondag 20 november 2022

15.00 uur

17,50 

 

 Mónica Coronado en Manito


Zangeres Mónica Coronado heeft samen met gipsy flamencogitarist Manito een concertprogramma genaamd ”Melodías del Corazón “. Met deze warmbloedige voorstelling wordt de luisteraar meegenomen naar een wereld vol passie, weemoed hartstocht. Op het repertoire staat zowel bestaande als zelfgeschreven Spaanstalige nummers.
Bij de concerten krijgt Monica de mensen snel op het puntje van de stoel. Zij weet haar publiek te betoveren met haar charisma. Manito weet altijd met zijn virtuoze spel haar te stimuleren het onderste uit de kan te halen. Dit optreden belooft een en al vuur! Monica Coronado is geboren en opgegroeid in Barcelona. Haar ouders komen van origine uit Castilla de la Mancha. Als kind luisterde zij in de auto van haar vader naar zijn cassettebandjes met flamencomuziek. Toen ze 25 jaar was, is ze met haar gitaar op muzikale wereldreis gegaan . Via Cuba, Amerika en India is ze uiteindelijk in Nederland beland, en woont al 15 jaar in Arnhem. Manito speelde eerder met zijn trio en de swingende en melancholische gypsy muziek. De Spaanse gitaar is voor Manito een verlengstuk van zijn ziel. Hij speelt naar eigen zeggen ‘hoe de sterren staan en de wind waait’, maar altijd vol passie! Zijn gitaarspel is intuïtief en rijk aan diverse stijlen en invloeden. Zijn naam is een directe verwijzing naar de Franse gitaarlegende ‘Manitas de Plata’. Nu heeft hij de combinatie gevonden met flamenco. Prachtig!

 Luister                    

 

Monica Coronado & Manito ft. danseres Judith Naber | in agenda  Nijmegen-Oost.nl Tickets

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 5 november 2022

20.30  uur

Lange Mannen Met Haast

                      15,=       Tickets

 Luister naar het samenkomen van muziek, poëzie   en een heleboel plezier. Geboren in Groningen,   ontstaan op Vlieland: het zijn de Lange Mannen   Met Haast. De gitaar en percussie ondersteunen   zang en spokenword, waarbij de Lange Mannen   het gevoel van echtheid en aandacht voor de kleine   dingen in het leven proberen te raken. Hierbij   blijft de sfeer zoals hij altijd is geweest: puur, vrij,   vrolijk, intiem, creatief en humoristisch.

 

Luister

 

Tickets

 

 

 

 

 

 

 

Uitverkocht

Zondag 16 Oktober 2022

Aanvang 15.00 uur   

Dubbelconcert  

THE COO

en

Roos Julia Bernson

15,=    tickets

 

The COO  Met twee gitaren, twee stemmen die zich vervlechten en weer van elkaar losbreken hoor je hoe twee muzikale zielen elkaar vinden in harmonie. De warme melancholische liefdesliedjes doen denken aan folk en pop uit de sixties en seventies, artiesten als Carole King & James Taylor, Crosby, Stills, Nash and Young en hedendaagse bands zoals Angus & Julia Stone. The Coo bestaat uit songwriters Matt Arthur en Jara Holdert. Ze wonen op afstand in Londen en Amsterdam, en ontmoetten elkaar per toeval. Ze voelden muzikale verwantschap die ze verder ontwikkelden tijdens overzeese bezoeken, waarin ze nummers schreven en met elkaar optraden. In 2019 namen ze hun debuutalbum “Amsterdam Moon”op. Het album won de titel Album of the year bij het label NativeDsD.

Luister: 

Roos Julia Bernson  Singer/ songwriter Roos  bracht haar jeugd door in Pingjum en nam in 2019 een LP met eigen liedjes op.  Ze gaf het album de titel “Wispeltuur”.  Ze begeleidt zichzelf op gitaar:  heel persoonlijke, breekbare liedjes die ze met veel gevoel brengt. Roos woont en werkt al jaren in Amsterdam en heeft een brede interesse in de aarde en alles wat daarop leeft.  Ze uit zich door beelden en muziek. 

Luister 

Projects | design

Jara Holdert van The Coo en Roos Bernson ontmoetten elkaar in Amsterdam en omdat ook Jara een connectie heeft met Pingjum (haar moeder woont in Pingjum) ontstond het idee voor dit dubbelconcert. We beginnen om 15.00 uur met Roos en na de pauze nemen Jara en Matt het Podium over.

tickets

We hopen jullie weer te zien in Podium Pingjum! 

 

 

 

 

Zaterdag 19 februari 2022

20.30 uur

Marjolein Meijers met

 

‘De tijd heeft even stil gestaan maar muziek is van alle tijden.
Wij spelen de mooiste liedjes en deunen voor jullie uit alle windstreken en we beginnen in Nederland. 
Dicht bij huis waar we ons een lang jaar hebben kunnen laven aan onze eigen cultuur.’

Liedjes die je bij de strot grijpen. Schoon van eenvoud. Hilarisch herkenbaar, maar zeker niet alleen lollig.  Marjolein Meijers weet het publiek te raken met teksten over liefde, vriendschap en afscheid. Zonder zich te vertillen aan de “zwaarte van het leven”.

Tijdloos geeft een Rotterdamse twist aan oa. Nederlandse folk, Ierse, Amerikaanse en zelfs Balkan en Zweedse muziek. 

Met Walter Kuipers en Onno Kuipers als muzikale rotsen in de branding!

 Een paar voorproefjes:

Net zo oud als jij

Verbouwing

Coaneaidh EoghainRuadh

 

Hoe reserveren?    Ik werk niet meer met VanPlan. Voor het bijwonen van dit concert kun je je aanmelden via het mailadres podiumpingjum@live.nl   De entree bedraagt 22,50 pp. Geef aan met hoeveel personen je wilt komen en dan geef ik je een banknummer zodat je het bedrag kunt overmaken. Op dat moment is je aanmelding definitief. 

Het zal een besloten bijeenkomst zijn en het aantal plaatsen is nog steeds beperkt, dus maak zo spoedig mogelijk een reservering. Ik heb respect voor ieders keuze als het gaat om wel of niet vaccineren en daarom controleer ik geen QR-codes. Ik ga er daarbij vanuit dat mijn gasten ook respectvol  omgaan met elkaar en thuisblijven als ze klachten hebben en eventueel een zelftest doen. En dan laten we Corona even voor wat het is…..

We gaan er een feestje van maken! Iedereen krijgt een welkomstbubbel bij binnenkomst! En Carla, Piet en Gerrit staan weer voor jullie klaar aan de deur en bij de bar!

Groet, Saskia Hiemstra

 

 

 

 

 

 

 

 

De ticketverkoop van PodiumPingjum  loopt via VANPLAN.NL .  Zodra een event is aangemeld bij VanPlan verschijnt bij het desbetreffende optreden het icoontje van VanPlan  en kunt u direct tickets reserveren. De prijzen vermeld in deze agenda zijn exclusief 10% boekingskosten.  Natuurlijk kunt u ook in PodiumPingjum op de dag van de voorstelling uw ticket kopen, echter onder voorbehoud dat de voorstelling nog  is uitverkocht.

Zondag 24 mei  2020    The Lasses

 

Afgelast!!

 

 

Sophie Janna en Margot Merah zingen samen als zussen. Keltische en Amerikaanse sterke traditonle liederen  worden met heldere stemmen, hemelse harmoniën en volle harten  gebracht.  The Lasses hebben zich gespecialiseerd in liederen en verhalen  die het publiek aanspreken als waren ze gisteren geschreven.  Met eerlijke, effectieve arrangementen op bodhrán  en gitaar,  neemt de mix van hun beider stemmen het podium in bezit!

​“Sublime harmonies” -fRoots
“A treat for the audience” -Irish Music Magazine
“Balsam for the soul” -Rootstime.be
“Enthralling” -Brussels Folk Club

 

 

Benieuwd wie er nog meer hebben opgetreden in Podium Pingjum?